Pumput

Näkökohtia akselitiivisteettömistä pumpuista

80% keskipakopumppujen vaurioista johtuu akselitiivis­teestä. On kehitetty useita ratkaisuja, joissa tästä yleisimmästä vikalähteestä on pyritty eroon.

Akselitiivisteettömiä pumppuja käytetään kun perinteises­tä pumpusta tapahtuva akselitiivistevuoto aiheuttaisi vaaraa tai kohtuuttomia kustannuksia.

Kaksinkertaisella liukurengastiivisteellä varustettu pumppu sellaisenaan on halpa ostaa, mutta pumpun hintaan tulisi lisätä sulkuneste­järjestelmän hinta. Esimerkiksi uudessa tehtaas­sa vesiputkien veto pumpulle ja sulkuvesiarma­tuurit.Pienen tiivisteellisen pumpun kokonaisinves­tointi saattaa tällöin olla suurempi kuin saman tehtävän suorittavan tiivisteettömän pumpun hinta.

Akselitiivisteettömän pumpun tehonku­lutus on suurempi kuin tiivisteellisen pumpun. Metallisen pumpun välipesässä syntyy ­pyörre­virtahäviöitä. Tiivisteettömän pumpun sisäinen huuhtelukierto on usein suurempi kuin tiivisteellisessä pumpussa. Toisaalta kaksinkertaisella tiivisteellä varustetussa pumpussa syntyy käyttökustannuksia sulkunesteestä. Pienitehoisilla pumpuilla käyttökustannukset ovat samat. Akselitiivisteetön pumppu on varmatoiminen, siinä ei ole haavoittuvaa sulkunestejärjestelmää.

Lataa esite

Nikkiso rakoputkimoottoripumput

Rakoputkimoottoripumppu on pumppu, johon on kytketty sähkömoottori, jonka roottori ui pumpattavassa nesteessä. Se on tarkoitettu kemianteollisuuden ongelmallisille nesteille.

Pumpun pesä kiinnitetään moottorin laippaan. Rakenne on yksinkertainen, eikä linjausta tarvita. Mahdolliset putkivoimat eivät voi vääntää linjausta.

Rakoputkimoottoripumppu on äänetön. Moottorissa ei ole tuuletinta ja laakerit ovat äänettömiä liukulaakereita.

Rakoputkimoottoripumppu on lyhyempi kuin vastaava tiivisteellinen tai magneettipumppu moottoreineen.

Staattorin ja roottorin välissä on metallista valmistettu rakoputki, joka erottaa pumpattavan nesteen staattorista.

Lataa esite rakomoottoripumpuista

Calella rakoputkimoottoripumput

Muoviset akselitiivisteettömät CALELLA rakoputkimoottoripumput, voidaan upottaa kemikaalisäiliöön tai lattiakaivoon. Materiaalit kestävät mm. suolahappoa ja laimeaa rikkihappoa.

CALELLA rakoputkimoottoripumput

Geko magneettipumput

Muoviset (PVDF ja PFA) akselitiivisteettömät GEKO magneettipumput. Sekä tavanomaisia keskipakopumppuja, että korkeapaineisempia periferiaalipumppuja. GEKO magneettipumput

Rakoputkibarrelpumppu korkeille paineille

Akstelitiivisteellisiä ja akselitiivisteettömiä erikoismateriaalipumppuja titaanista, nikkelistä, zirkoniumista, grafiitista ja muoveista.

Lataa esite Rakoputkibarrelpumpuista

Inducereista

Teoriatietoa laajakaistaisista inducereista NPSH:n parantamiseen.

Lataa esite inducereista

Teoriatietoa pienille nestemäärille ja korkeille paineille tarkoitetuista Pitot-putkipumpuista

Ne soveltuvat rakenteensa ansiosta vaihteleville kuormille.

Käyttökohteita mm.

  1. Paperikoneen viiranpesusuihkut
  2. Pienituottoinen höyrykattilan syöttövesipumppu
  3. Autoklaavin sulkunestepumppu
Lataa esite Pitot-putkipumpuista